Altres gorgues

Altres gorgues

Altres gorgues

Gorga dels Tobogans

Per sobre de la Farga hi trobem la Gorga dels Tobogans, la qual té aquest nom perquè la roca forma uns encaixos inclinats i polits per deixar-s’hi anar lliscant cap a l’aigua. Tot l’entorn és de penya viva i l’aigua baixa per dues canals.

Per accedir-hi cal agafar el camí que ens queda a mà dreta abans de travessar el pont de la Farga. Es segueix aquest camí aproximadament uns deu minuts fins que arribem a la Gorga dels Tobogans.

Gorga de la Bóta

Gorga molt coneguda al cim de la resclosa de la Farga. El nom sembla que li dóna un forat arrodonit que fa la penya al bell mig de la gorga, la qual sembla que et fiquis a dintre un bóta. Per la seva accessibilitat i característiques, era un bon lloc per aprendre-hi a nedar. Està aproximadament uns 100 metres per sobre la Farga.

 

Gorga del Molí

Pocs metres per sobre del molí de l’Olivet hi trobem aquesta gorga de poca fondària. Ideal per anar-hi amb mainada i per prendre-hi el sol a les roques del voltant.

 

Gorga del Cassó

Un centenar de metres dessota el pont de la Gorga de les Dones, hi trobem la gorga del Cassó. És una gorga molt llarga i estreta encaixada a dos murs de penya, abans cobria a tota la gorga. A la capçalera hi ha els forats a la roca de l’antiga resclosa del martinet de les Escomes. La manera d’accedir-hi és seguint el curs del riu a partir la Gorga de les Dones.

Gorga del Roure

Aquesta gorga es troba entremig del Pont de can Saguer i la Resclosa de la Vila, al capdamunt del passant empedrat, és rodona i només cobreix a la capçalera; el terra és de pedruscall i l’aigua molt neta.

Close