Bany de bosc a La Central

Bany de bosc a La Central

Un bany de bosc és un concepte traduït del terme japonès 'shinrin-yoku' i fa referència a caminades en silenci pel bosc, habitualment, van acompanyades d'exercicis de respiració i relaxació.

El caminar pausat provoca que els sentits quotidians , vista, oíde, tacte … entrin en un ritme mes tranquil. Un canvi de ritme que no es produeix per voluntat o intenció, es un proces que es genera per si mateix a mida que ens endinsem en el bosc. Un canvi que obre el camí a disfrutar del silenci.

Els sons i els silencis del bosc s' harmonitzen. Lentament ens submergim dins el ritme del bosc. Amb el caminar en silenci i els sentits mes calmats, anem formant part del bosc. Tot això genera una pèrdua momentania de la individualitat, facilitant una connexió amb l'entorn que ens envolta.

Diversos estudis apunten a l'existència de beneficis dels banys de bosc sobre la salut. S'ha demostrat que l'exposició a la natura proporciona efectes neuropsicologics calmants mitjançant canvis en el sistema nerviós, disminució de les emocions negatives, de la tristor, l'ansietat i un augment de les sensacions positives, gràcies a unes substancies generades per els arbres, les phytoncides (olis essencials de la fusta), sobre tot d'un bosc madur.

VINE A GUADIR D'UN BANY DE BOSC AL VOLTANTS DE LA CENTRAL.

DIA 31 d'agost

HORA 5 de la tarda

DURADA entre 1,30 I 2 hores

(Cal portar calçat cómode)

Date

310819

Time

5:00 pm
QR Code

Close