Inaugurada la depuradora d'aigües residuals del poble

Inaugurada la depuradora d’aigües residuals del poble

El passat 08/02 es va inaugurar oficialment la depuradora d'aigües residuals del poble, tot i que ja feia uns mesos que estava en funcionament.

Aquest projecte és una reivindicació municipal de fa molts anys, i finalment gràcies a les gestions i la col·laboració de l'ajuntament, l'ACA ha pogut executar-lo.

És una de les 23 estacions depuradores d'aigües residuals que hi ha en funcionament a la comarca, i ha tingut un cost d'execució de 4 milions d'euros.

Es tracta d'un sistema de tractament amb reactor biològic amb fase anòxica i aeròbia i decantació secundària en la línia d'aigua i llits de rizocompostatge en la línia de fangs.

Amb una capacitat de tractament de 300 m3/dia aboca les aigües residuals tractades a la riera de Fraussa.

A l'acte, que va ser institucional, hi varen assistir la directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament d'Acció Climàtica, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, responsables del cos tècnics de l'ACA i diversos alcaldes i alcaldesses de municipis veïns.

S'ha programat una visita amb els nens de l'escola de Maçanet i pròximament es programarà un dia de visita per a tots aquells veïns i veïnes que vulguin conèixer la instal·lació i el funcionament per dintre.

Close