Rebuig al macroparc eòlic marí i suport a les renovables

Rebuig al macroparc eòlic marí i suport a les renovables

L’Ajuntament de Maçanet ha aprovat adherir-se al Manifest de la plataforma “Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord i donar suport a aquesta plataforma en totes les accions que es portin a terme per evidenciar l’oposició del territori a la instal·lació d’una planta d’aquestes característiques al golf de Roses.

El manifest recorda que es tracta d’un macroparc de 18 km de llarg davant la costa per 10 km d’ample, i que tindrà 80 aerogeneradors de 258 metres d’alçada i 236 metres de diàmetre d’aspes (amb il·luminació nocturna). Apunta també que hi haurà 320 macro àncores i un mínim de 40 o 45 km de línia de molt alta tensió travessant el golf, el parc natural dels Aiguamolls i la plana fins a les subestacions de la MAT.

Per aquestes i altres raons, i per moltes més que podeu llegir fent clic aquí, l’Ajuntament sosté que el macroparc eòlic marí és “una agressió sense precedents i de conseqüències irreversibles als valors mediambientals, paisatgístics, socials i econòmics de tot l’Empordà”.

Durant la mateixa sessió de Ple de 26 d’abril, l’Ajuntament va aprovar una moció de suport a les energies renovables per tal d’assolir els objectius estipulats per la Unió Europea de cares al 2030, en un moment d’especial preocupació per l’allau de propostes de projectes per a la instal·lació d’aerogeneradors i camps de plaques fotovoltaiques.

Aquesta segona moció demana precisament la implicació de la Generalitat, del Consell Comarcal i dels municipis per avançar cap a la transició energètica però de manera ordenada i que s’aprovi un mapa per a la implantació d’aquest tipus d’instal·lacions tenint en compte criteris socials, paisatgístics, ambientals, agrícoles, d’equilibri territorial i de conservació de la biodiversitat.

Podeu llegir aquí el text íntegre d’aquesta segona moció.

Close