GR-10/GR-11 (enllaç): pujada a les Salines

Aquest itinerari enllaça dos dels Senders de Gran Recorregut més importants, el GR-11 i el seu homòleg francès el GR-10, que uneixen el Mar Mediterrani amb l’Atlàntic, des del País Basc a Catalunya.

  • Distància (anada): 6,56 Km.
  • Temps aproximat: 1h 50’
  • Alçada mínima: 366 m.
  • Alçada màxima: 1278 m.
  • Desnivell acumulat; 876 m.

Sortim de l’Oficina de Turisme i agafem la pujada empedrada de Can Barris. Continuem pel caminet i passem pel davant del restaurant. A continuació agafem el camí dels horts fins trobar el carrer que va a Can Muntada. A l'altre costat de carrer, trobem un pal i un plafó informatiu.

Continuem pel camí fins trobar de nou la carretera. En aquest punt el camí es separa del Sender Local del Pont de Can Poquet. Travessem el carrer i ens dirigim cap el Mas Can Gallat. Aquí el camí s'enfila pel prat i passa just pel costat de la casa, dirigint-nos cap a un altre mas anomenat Les Casotes, on el camí gira a dreta cap a la Riera d'Ardenya.

Creuem la ribera i trobem la Font del Fil just sobre el marge de la pista forestal. Continuem amunt per la pista al costat de la ribera fins trobar un senyal indicatiu de Les Salines. Just per sobre d'aquest senyal, el camí passa per Roques Blanques. Un cop a dalt trobem la Collada de Calabuig. Anem seguint la pista forestal marcada a cada cruïlla pels pals de seguiment, fins a trobar de nou el camí que passa pels alzinars i va creuant les pistes. Aquí ens trobem a mig recorregut, i el camí va pujant encaixonat per les alzines i fent ziga-zagues.

Sortint del bosc d'alzines trobem els prats del Mas Roger. El Roc de l'ermità, ens queda a l'esquerre agafant un caminet molt curt fins trobar la penya on hi ha una magnifica vista de Maçanet. Tornem als prats del Mas Roger, que ens queda just a l'esquerra, on hi ha la font i la casa. Continuem prat amunt fins trobar uns pins molt grans on el camí ja és planer, i on trobem la carretera que puja de la Vajol i el Castell de Cabrera. En aquest punt trobem varies senyals de diferents recorreguts.

Creuem la carretera i ens dirigim pel mig de la pineda cap a la ribera del Clot de Les Salines. La creuem i pugem cap a la font que ens queda a dreta. Pugem les escales i arribem al Santuari de Les Salines. Per acabar de pujar a la Collada dels Pous travessem l'aparcament i anem cap a la cova. Just abans de la Cova enfilem el camí a dreta i passant pel mig de faigs arribarem a la Collada del Pous. Per enllaçar amb el GR-10 (sender de Gran Recorregut francès) cal passar a l'altre costat del filat. Aquest filat indica la línia fronterera entre els dos estats.

· Informació addicional:

GR-11 Enllaç Salines (PDF)

 

Última actualització: 12/05/2024

Close