Situació i estadística

Maçanet de Cabrenys és un municipi de 67,88 km2, a 370 metres d'altitud. Inclou els veïnats de Tapis, els Vilars, Oliveda i Fontfreda. És a l’Alt Empordà i a la vegada forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa.

El caràcter de Maçanet el defineix la situació geogràfica. De ponent a llevant el travessa el riu Arnera, on els rius Frausa i Ardenya hi aboquen les aigües; tot plegat perquè, a continuació, desemboquin a l'embassament de Boadella. Maçanet és a l'Empordà però no a la plana, sinó a les Garrotxes. És al nord de la Catalunya del Sud, però a tocar de la del Nord. El Vallespir és a dues passes, a l'altra banda de les muntanyes. És ben bé al mig de dos punts de referència cabdals: el Canigó i el cap de Creus.

Limita amb quatre municipis sud-catalans (Albanyà, Sant Llorenç de la Muga, la Vajol i Darnius) i sis de nord-catalans (Costoja, Sant Llorenç de Cerdans, Reiners, els Banys d'Arles, Ceret, i Morellàs i les Illes). Això fa que, a Maçanet, la influència francesa hi sigui ben palpable. El poble està envoltat per les muntanyes més altes de l’Empordà. Des del puig Moixer --de 1.450 metres d’alçada-- s'observa bona part de la Catalunya del Nord, de la plana empordanesa i de la badia de Roses, que, des de Maçanet, és un festival de llums en la llunyania.

Última actualització: 25/04/2021

Algunes dades estadístiques

Close