Ruta dels exilis – presentació

La 'La ruta dels exilis' és un projecte de senyalització dels tres camins que milers de persones van emprendre el febrer del 39, però també els altres "exilis", com els dels que van haver de fer el camí a la inversa per fugir de l'ocupació nazi.

Es tracta de tres trajectes ara senyalitzats, que milers de persones van emprendre el febrer del 1939 però que també van utilitzar a la inversa, anys més tard, aquells que fugien de l'ocupació nazi a França.

La Forestal, que és on comencen les tres rutes d'aquest projecte, va ser, precisament, el punt on es va establir el darrer control on els que fugien deixaven pertinences com cotxes (que acabaven estimbats o cremats) per continuar el camí a peu. Es calcula que entre finals de gener i principis de febrer de 1939, unes 350.000 persones van fugir travessant els Pirineus a través del Pertús, Portbou i altres municipis de l'Alt Empordà. Molts ho van fer per camins de muntanya com els de Maçanet. El que pretenen aquestes rutes és "retre homenatge" a totes aquestes persones que van haver de fugir, en una direcció o altra.

Podeu trobar més informació a l'Oficina de Turisme.

Propera ruta el dia 04 de setembre de 2021

Close