A licitació, l'obertura de la franja de protecció contra incendis forestals

A licitació, l’obertura de la franja de protecció contra incendis forestals

L’Ajuntament ha tret a licitació els treballs per a l’obertura de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals a Maçanet i al nucli de Tapis.

Fins el proper dimecres 16 de març les empreses interessades poden presentar les seves ofertes per fer-se càrrec de les actuacions previstes en el projecte, que podeu consultar aquí.

El preu base de licitació és de 59.906,11 € (IVA inclòs) i s’adjudicaran els treballs a l’empresa que obtingui una millor puntuació a partir del preu que ofereixi i de dues millores que l'Ajuntament demana que s'executin per compte del contractista.

Els treballs d’obertura de la franja, que tenen un termini d’execució d’un mes i mig, consisteixen a netejar de vegetació una espai de 25 metres al voltant de nuclis urbans per evitar complicacions en cas d’incendi forestal.

Feu clic aquí si voleu veure el mapa de les actuacions, així com tots els detalls de la licitació.

L’Ajuntament ha aprovat un reglament que assegura el marc jurídic per poder prestar aquest servei, a la vegada s’ha creat una taxa per finançar el cost de l’obertura i manteniment anual de la franja de protecció.

Tots els propietaris de terrenys inclosos dins del perímetre de la franja estan obligats al pagament de la taxa, que està fixada en 74,78€/finca pel primer any i en 42,73€/finca en els anys que només calgui fer manteniment.

L’alcaldessa, Mercè Bosch, ha explicat en un vídeo que s’ha publicat recentment que l’Ajuntament està treballant ara per obtenir una subvenció que permetria reduir l’import d’aquesta taxa.

Close