Subvenció de 43.537€ de la Diputació per pagar la xarxa d'aigua de La Cardona

Subvenció de 43.537€ de la Diputació per pagar la xarxa d’aigua de La Cardona

La Diputació de Girona, mitjançant una subvenció exclosa de concurrència pública que va sol·licitar l'Ajuntament a final d'estiu, assumirà el 90% del cost de les obres de substitució de la xarxa d’aigua de La Cardona.

Les obres, que van començar el 4 d'octubre i ha executat l'empresa Proveïments d'Aigua SA, han tingut un cost de 48.375,03 € i la Diputació farà una aportació de 43.537,00 €.

S'han substituït les canalitzacions antigues de fibrociment per nous tubs de polietilè més ben dimensionats, que permeten donar la pressió adequada als hidrants, a la vegada que eviten les fuites d'aigua recurrents.

Segons consta en el projecte, aquesta actuació ha de permetre evitar el 12.5% del total de les fuites que hi ha al cap de l'any a la xarxa municipal. Això, traduït en volum d'aigua, suposa un estalvi de 4.077 metres cúbics anuals.

La concessió d'aquesta subvenció està fonamentada en l'interès públic i social de l'actuació, perquè permetrà evitar les molèsties que causen les fuites d'aigua al conjunt del veïnat, i perquè permet avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

Close