L'Ajuntament demana a la Generalitat que es faci càrrec de la llar d'infants

L’Ajuntament demana a la Generalitat que es faci càrrec de la llar d’infants

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits necessaris perquè el servei de la llar d'infants, que actualment és de prestació municipal, passi a formar part de l'escola i sigui un servei ofert pel departament d'Educació de la Generalitat.

En el Ple del passat 28 de febrer, l'Ajuntament va aprovar tirar endavant aquesta iniciativa i ja està feta la sol·licitud al departament, amb el compromís d'aportar més endavant l'acord en el mateix sentit del Consell Escolar.

Un cop la Generalitat tingui tota la documentació, tècnics del departament d'Educació visitaran les instal·lacions actuals de la llar d'infants i de l'escola per estudiar la viabilitat de la proposta i definir com s'hauria de fer la integració.

Actualment hi ha vuit alumnes a la llar d'infants i el servei el presten les dues educadores obligatòries per normativa, que estan contractades per l'Ajuntament. Hi ha hagut cursos amb un o dos alumnes i això suposa un cost molt elevat pel municipi.

Amb la transferència de la llar d'infants al departament d'Educació, serà la Generalitat qui es farà càrrec del seu funcionament i de la dotació del personal que sigui necessari. L'Ajuntament farà una aportació econòmica, que previsiblement serà de només de 5.000€ anuals. Aquest import representa aproximadament un 10% del cost total actual.

Al marge dels canvis que puguin arribar, l'Ajuntament continuarà oferint el servei de menjador escolar, continuarà fent-se càrrec de la neteja i manteniment dels centres educatius i de les despeses derivades de subministraments com aigua, llum i calefacció.

A la mateixa sessió de Ple es va donar compte de la liquidació del pressupost del 2021, es va aprovar una moció per tal que l'Ajuntament pugui disposar dels immobles que té la Sareb al municipi i una altra moció per eliminar la bretxa salarial entre homes i dones.

Feu clic aquí si voleu llegir les mocions.

Feu clic aquí si voleu veure l'ordre del dia de la sessió.

Close